Jaké to bylo v těch Burgundských Vinicích, II.
Úterý 11/09
65, St.Agnan – Morvan – Lac – Bligny-s-Ouche
Chladné probuzení u jezera, kde se po ránu pásly koně v mlze. Náááádhera. Budíček bývá v 7 hodin, abychom byli schopni maximálně v 9 hodin vyrazit. To znamená sbalit svoje věci, stany, hlavní stan a kuchyni.
Tentokrát se bohužel nechystám na brusle, ale do nemocnice, neb přeci jen
notný kus kůže postrádám, tak abych měla jistotu, že to ještě někdy
doroste a že jsem byla řádně ošetřena. Druha „hruška“ Isa se
rozhodla, že pojede raději na rentgen také. Výsledkem toho bylo, že jsem
zaplatila 37EUR (vše pojišťovnou vráceno, i za léky!) za menší
zkrášlení pozadí a stala jsem se atrakcí pro místního doktora, který
chtěl vidět, jak vypadá vysoká Češka. No, co si budem povídat, důvod
k tomu měl, byl mi po ramena
Po té pokračujeme za ostatními, abychom si s nima dali polední sendvič
a ubíráme se směrem k dalšímu kempu, který se nachází v Bligni-sur-Ouche. Vrháme do vzduchu 2sec
stany a stavíme hlavní stan. Zbytek výpravy doráží kolem 18hod a všichni
se už těšíme na dnešní menu – ruský kaviár a český turisťák jako
apero, předkrm taboulé (kus kus se zeleninou) a mrkvový salát, hlavní chod
hovězí po burgundsku (na červeném víně), sýr a hruškový koláč jako
desert. Vše doprovázeno opět výborným vínem. Prostě mňamka.
Odkaz na foto (výběr): "":[http://www.mardicestroller.com/article862.html]
Odkaz na foto (vše): "":[http://www.mardicestroller.com/article867.html]
Středa 12/09
69km, Bligny-s-Ouche – Dijon – Chamboeuf
Dnešní budíček byl smrtelný. 4°C – to se ze spacáku opravdu nechtělo! Cílem byla návštěva Dijonu
(ano, je to ten Dijon, kde se vyrábí ta pálivá hořčice) a kemp
v Chamboeuf. Konečně jsme se dočkali trasy, která byla normální. To
znamená, že jsem po dlouhé době neměla pocit, že stoupám na Ještěd, ale
že se plácám podél Nisy
Počasí nám přálo, sluníčko svítilo, tudíž nic
nebránilo tomu, abychom si cestu pořádně užili. Já si tedy nejvíc
užívala jízdu Dijonem, kdy jsme projížděli hlavními křižovatkami
města, červená-nečervená – prostě totální ignorace pravidel. Jen jsem
si tak představovala, jak takhle projíždíme Libercem, třeba Šalďákem na
červenou, nebo pod viaduktem a stavíme se do pruhů s ostatníma autama,
aniž bychom měli
jakékoliv povolení. Né že byste ve Francii povolení nepotřebovali, ale je
to „zdlouhavé a takhle to prý bylo jednodušší“. Je fakt, že za celou
dobu jsme nezajímali jediného policajta.
Oběd jsme tentokráte měli v parku u dijonského jezera s hoodně velkou
siestou. Do kempu jsme dorazili kolem osmé hodiny, nicméně bez toho, aby nás
naše doprovodná „čtyřkolka“ vytáhla nahoru, bychom tu tak rychle
nebyli.
Stany jsme stavěli už lehce za tmy, k věčeři jsme měli zbytek taboulé,
mrkvový salát a bramborový salát s rybičkami jako předkrm. Jako hlavní
chod byla nějaká velká zapečená zelenina se sýrem a obrovské steaky,
které jsme si všichni chodili fotit ke grilu, abychom se v té zimě
zahřáli. Desert – čokoládová pěna. Je půl dvanácté, zima jak
v morně, takže večerka a ráno zase v sedm….
Odkaz na foto (výběr):http://www.mardicestroller.com/article863.html
Odkaz na foto (vše):http://www.mardicestroller.com/article867.html
„Meziřádek“
Něco málo k organizaci této akce. Spali jsme celou dobu ve stanech, každý den v jiném kempu. Věci se převážely doprovodnou dodávkou a během jízdy nás doprovázelo auto s vozíkem pro případ nehody, nebo pro převoz náhradních věcí na celý den. Snídaně probíhaly společně v klasickém stylu káva, čaj, mléko, bagety, koláče – prostě všeho hojnost. Obědy probíhaly formou připravených sendvičů bohatě plněných masem a zeleninou, ovoce, sýry, víno, jogurty, vždy někde, kde jsme se mohli všichni pohodlně uvelebit – parky, návse, … Večeře bylo to nejlepší z celého dne (proto o tom jídle furt tolik žvaním), kdy Arnův tatínek and comp. nám každý večer vyvářeli jak v první cenové. Co den, to jiná gurmánská specialita z kraje burgundského. Ke všemu vždy 2–3 druhy místního vína velmi dobré kvality.
Sice jsme se na začátku rozdělili na 3 skupiny dle výkonnosti, ale v průběhu cesty se nám nějak podařilo splynout, nicméně se vždy čekalo i na ty pomalé. Pravidelné zastávky během jízd byly samozřejmostí, stejně tak jako doplňování energie tyčinkami, či sušeným ovocem. Voda byla neustále k dispozici v doprovodném vozidle. Organizace prostě neměla chybu, tedy kromě občasného francouzského chaosu, ale to mají holt v nátuře a na to si člověk zvykne.
Jak jsme byli slavní:"":[http://www.mardicestroller.com/article856.html]
Sdílejte článek kliknutím na ikonku oblíbené sociální sítěDiskuse
Komentáře k textu
Rss komentářů tohoto textu - Formulář pro nový komentář
[1] : : : reaguj :
Doufám, že nás budeš informovat o dalších akcích, začínám totiž velmi silně uvažovat o účasti na příštím putování po Francii Už se těším na pokračování. Ten zadek vypadal tak děsivě, jako na fotce vypadá to, čím byl ošetřen?
[2] : : : reaguj :
Neboj, to vis, ze budu Nicmene jeden z poradatelu bude v Berline, tak ho budes moct vyzpovidat. Co se zadku tyce, tak ano a jeste horsi bylo to, co z toho vytejkalo, proto ten prilepenej kapesnik

[3] : : : reaguj :
No, tak mam z toho takovy rozpacity pocit. To ze slavny vylet po Burgundskych vinicich je jiz trochu vycpely, je jasne vsem. Bezpochyby skvela akce, ale jak tak ctu komentar Nanie, tak se tu chodi s krizkem po funuse a nabizi neco co uz davno neni aktualni. Navic to vypada, ze se tam vsichni sjeli za poradnym dlabancem a brusle pouzili pouze jako prostredek k vytraveni pred dalsim gurmanskym zazitkem Cekal jsem vic nez jidelni listek
[4] : : : reaguj :
[3] cacachuetes: No jasne, ze to neni jiz aktualni. Aktualni to bylo, nez se tam jelo, ted uz jsou jen vzpominky. K ty zranici, to je zamer – byla slibovana jizda Burgundskymi vinicemi s poznavanim gurmanskych specialit z tohoto kraje, tudiz by byl hrich jidlo nezminit. Navic, ja mooc rada jim No a pokud ses prokousal az do tretiho pokracovani, tak to asi tak strasny nebude
Ale diky za kritiku, negativni kritika, muze byt i pozitivem

[5] : : : reaguj :
Gabca, Nice photos. I just let you know that MCR needs not advertising at the present time and especially so long after the ride in Burgundy ; the group is actually going through a crisis and is actually not able to welcome any new comers or to meet new groups. For the 24h of the Mans as I mentioned to you earlier, there are big debates with the president and actually your participation within the team is not planed. Next year will be better and hopefully you will attend the 24h with MCR. bye bye Nanie From MCR Mardi C'est Roller